Hop til hovedindholdet

Aabenraa Kommune logo

Sundheds- og bevægelsesindsatser. Netværksmøde for koordinatorer og ledelsesrepræsentanter Aflyst


Dato og tid

Onsdag d. 11. november 2020 kl. 12:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 4. november 2020 kl. 10:00

Sted

Aabenraa Kommune - lokale 120, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa Aabenraa Kommune - lokale 120
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

Sundheds- og bevægelsesindsatser. Netværksmøde for koordinatorer og ledelsesrepræsentanter Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Kære koordinatorer og ledelsesrepræsentanter for skolernes sundheds- og bevægelsesindsatser

Hvordan implementerer og forankrer vi vores bevægelses-, trivsels- og sundhedsindsatser, så indsatserne blive varige elementer i skoledagen? Denne temaeftermiddag giver en saltvandsindsprøjtning ifht implementering og forankring. Deltagerne får konkrete bud og værktøjer til, hvordan koordinatorer og ledere i fællesskab efterfølgende arbejder videre med indsatserne i sundheds- og bevægelsesrådene for at sikre forankring i skoledagen. Programmet er en blanding af oplæg og proces, hvor der tages udgangspunkt i den enkelte skoles status og muligheder. Vi vil se på hvilken rolle organisering, motivation og kompetencer spiller, og hvordan skolerne fremmer den gode implementering og forankring. Derfor er det vigtigt at både koordinator og leder deltager. 


Program

12-12:30: Frokost i lokale 120

12:30-12:45: Sundhed som strategisk mål i Aabenraa Kommunes ny skolestrategi. Hvad kommer målsætningen til at betyde for skolerne?
Velkomst og indledning ved skolechef Rasmus Andreassen.

12:45-13:15: Fra Spredt fægtning til fokuseret bevægelsesindsats.
Oplæg ved skoleleder Catharina Ørnsholt-Christoffersen og bevægelsesambassadørerne Ellen Popp Thomsen og Kim Stahl Johnsen, Brændkjærskolen, Kolding.
Brændkjærskolen er i 2020 indstillet til den internationale Bevægelsespris #Be Active. Skolen har i de seneste år arbejdet strategisk og organisatorisk med at implementere bevægelse i skoledagen. Skolen har udviklet en lang række initiativer, der alle er med til at skabe en varieret og aktiv skoledag for lærere og elever.  

13:20-15:50:  Fra handleplan til forankring. 
Oplæg og proces omkring implementering og forankring ved Torben Hansen, udviklingskonsulent, Dansk Skoleidræt.
Hvordan forankrer vi vores handleplan og strategi for bevægelse i hverdagen? Udviklingen af en handleplan er et væsentligt element i forhold til at implementere alle gode ideer fra SundSkole 2020 i praksis. Men der er også mange andre væsentlige faktorer, som også skal være på plads for at dette lykkes. Med afsæt i modellen ”skamlen” får I et forankringsværktøj, som I kan bruge til at målrette handleplanen i endnu højere grad i forhold til netop de behov og udfordringer, der er på jeres skole.
Workshoppen tager afsæt i skolens udviklede handleplan for bevægelse og bruger den som afsæt til at justere de indsatser, der foregår på de involverede skoler.
Workshoppen faciliteres af Torben Hansen, som har stået for Masterclass for bevægelsesvejledere og -koordinatorer hos Dansk Skoleidræt.

20 min kaffepause og præsentation af inspirationsmaterialer til bevægelse fra Dansk Skoleidræt er indlagt undervejs i programmet.

15:50-16: Afrunding og opsamling. Logbøger for 2019/20 og indsatser i skoleåret 2020/21. Lea Kølby, SundSkole 2020. 

Såfremt du ikke ønsker frokost, så send venligst en mail i god tid til: Lea Kølby, lkd@aabenraa.dk

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Aabenraa Kommune
Lea Kølby
Tlf: +45 73768135
lkd@aabenraa.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Aabenraa Kommune
Lea Kølby
Tlf: +45 73768135
lkd@aabenraa.dk